Fiets- en voetgangersbrug Oirschot

De gemeenteraad in Oirschot heeft in april 2015 een definitief startschot gegeven om met de plannen voor een brug voor fietsers en voetgangers aan de slag te gaan.

Samen aan de slag
De gemeente Oirschot is samen met inwoners aan de slag gegaan om de plannen verder vorm te geven. Zo is de gemeente met de directe omgeving van de toekomstige brug in gesprek over hoe de brug er komt uit te zien. Op 8 november 2016 zijn twee varianten gepresenteerd: een hoge en een lage variant. De reacties tijdens die avond waren aanleiding om de ‘lage brug’ nader uit te werken.

Bouw van de brug
Ballast Nedam bouwt de langzaamverkeersbrug Moorland. De samenwerkingscombinatie van wUrck, Wagemaker, Wijma Kampen en Nauta Heeg, onder leiding van Ballast Nedam heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud voor de langzaamverkeersbrug over het Wilhelminakanaal in Oirschot. Het team werkte door op het onderliggende ontwerp van West 8. De bouw start in het najaar. Volgens de planning is de brug begin 2019 klaar. Graag weten hoe de brug eruit komt te zien? Bekijk dan hier het filmpje.