Bewonersinitiatieven aan de Groene Corridor

De Groene Corridor zoekt bewonersinitiatieven

Heb jij een idee? 

Omwonenden en gebruikers van de Groene Corridor worden uitgedaagd om te komen met nieuwe ideeën en initiatieven om de beleefbaarheid van de Groene Corridor te versterken. De partners van de Groene Corridor willen deze nieuwe initiatieven graag ondersteunen via een kleine financiële bijdrage en advies en samenwerking bij de realisatie van het idee.

Wanneer je een idee indient, maak je kans op deze financiële en inhoudelijke ondersteuning. Negen initiatieven ontvingen al een voucher. In het voorjaar van 2017 volgt nog een 2e selectieronde.

Beginnen de ideeën al te borrelen?

Er zijn tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een pluktuin, een sportactiviteit, een blotevoeten pad, een speelbos, een ommetje. Alle ideeën, die de beleefbaarheid van de Groene Corridor versterken en een aantrekkelijk aanbod bieden voor bezoekers en passanten zijn welkom. Meer inspiratie vind je op: http://groendichterbij.nl/projecten met een verzameling van ruim 800 bewonersinitiatieven in Nederland.

Heb je een idee? Vul via deze link het aanmeldformulier in. 

Let op!

De ingezonden ideeën worden beoordeeld op de volgende criteria:

  • Het initiatief draagt bij aan de belevingswaarde van de Groene Corridor.
  • Het initiatief heeft geen nadelige gevolgen op de natuur van de Groene Corridor of verrijkt de natuur van de Groene Corridor.
  • Het initiatief is erop gericht om voor eind 2017 gerealiseerd te zijn.
  • Het initiatief vindt geografisch plaats nabij of op de Groene Corridor of is ermee verbonden middels bijvoorbeeld een ommetje of verwijzing.
  • Het initiatief is toegankelijk voor het publiek van de Groene Corridor.
  • Het initiatief kan ook bestaan uit een éénmalige activiteit.

Contact

Harry van den Broek en Wim Ruis, IVN Brabant
E info@groenecorridor.nl
T 088 - 5003110

IVN Brabant is partner van de Groene Corridor om de belevingswaarde van en het ondernemerschap aan de Groene Corridor te verrijken. Om dit te realiseren organiseert IVN Brabant een aantal activiteiten, onder andere allerlei workshops en bijeenkomsten rondom bewonersinitiatieven. www.ivn.nl. 

IVN Beleef de natuur!