Bewonersinitiatieven aan de Groene Corridor

De Groene Corridor zoekt bewonersinitiatieven

Heb jij een idee? 

Omwonenden en gebruikers van de Groene Corridor worden uitgedaagd om te komen met nieuwe ideeën en initiatieven om de beleefbaarheid van de Groene Corridor te versterken. De partners van de Groene Corridor willen deze nieuwe initiatieven graag ondersteunen via een kleine financiële bijdrage en advies en samenwerking bij de realisatie van het idee. Wanneer je een idee indient, maak je kans op deze financiële en inhoudelijke ondersteuning. Negen initiatieven ontvingen al een voucher. In het najaar van 2019 volgt de tweede ronde. Indienen van ideeën kan nog tot 16 september 2019! 

Tijdens de Groene Initiatieven Smederij op woensdag 25 september worden de winnaars bekend gemaakt en kan je volop kennis en inspiratie opdoen voor je idee.

Beginnen de ideeën al te borrelen?

Er zijn tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een pluktuin, een sportactiviteit, een muziekactiviteit, een blotevoeten pad, een speelbos, een ommetje. Alle ideeën, die de beleefbaarheid van de Groene Corridor versterken en een aantrekkelijk aanbod bieden voor bezoekers en passanten zijn welkom.  

Heb je een idee en kom je naar de Smederij op 25 september bij Theetuin De Galerie in Oirschot (Beerseweg 11b)?
Vul via deze link het aanmeldformulier in. 

Let op!

De ingezonden ideeën worden beoordeeld op de volgende criteria:

  • Het initiatief draagt bij aan de belevingswaarde van de Groene Corridor.
  • Het initiatief heeft geen nadelige gevolgen op de natuur van de Groene Corridor of verrijkt de natuur van de Groene Corridor.
  • Het initiatief is erop gericht om voor maart 2020 gerealiseerd te zijn.
  • Het initiatief vindt geografisch plaats nabij of op de Groene Corridor of is ermee verbonden middels bijvoorbeeld een ommetje of verwijzing.
  • Het initiatief is toegankelijk voor het publiek van de Groene Corridor.
  • Het initiatief kan ook bestaan uit een éénmalige activiteit.
  • De vouchers worden alleen uitgereikt op 25 september 2019, dus aanwezigheid op de Smederij is een vereiste.

Contact

IVN Brabant
Marieke Wingens
E m.wingens@ivn.nl 
T 088 - 5003110

IVN Brabant is partner van de Groene Corridor om de belevingswaarde van en het ondernemerschap aan de Groene Corridor te verrijken. Om dit te realiseren organiseert IVN Brabant een aantal activiteiten, onder andere allerlei workshops en bijeenkomsten rondom bewonersinitiatieven. www.ivn.nl. 

IVN Beleef de natuur!